Hiroshi Hamaya

Hamaya ( 28. marec 1915 – 15. marec 1999, Tokiose je začel srečevati s fotografijo že od svojega 15. leta starosti in leta 1937 postal samostojni fotograf. Priznan je postal takoj po drugi svetovni vojni, njegovo delo pa je bilo kasneje vključeno v razstavo The Family of Man (1955) Edwarda Steichena v Muzeju Moderne umetnost v New Yorku. Najbolj znan je po delih kot so Yukiguni (Snežna dežela, 1956) in Ura Nihon (Japonska obala, 1957), po humanističnih portretih obredov in ritualov vsakdanjega življenja na podeželju na Japonskem, ki se osredotočajo na neločljivo povezavo med ljudmi in njihovim naravnim okoljem .

Hiroshi Hamaya

Leta 1960 je Hamaya postal prvi azijski fotograf, ki je delal za Magnum Photos. V tem letu je pokrival demonstracije proti ameriško – japonskemu varnostnemu sporazumu (U.S.-Japan Security Treaty), in je osebno sprejemal protivladno stališče.

Pic1

Njegova izkušnja s to epizodo mu je zapustila razočaranje nad človeško naravo, od takrat dalje se je osredotočil na fotografiranje narave, ki ga je vodila do potovanj po vsem svetu in za kar je uporabil svoje znanje v letalski fotografiji. Leta 1986 je bila v Mednarodnem fotografskem centru (ICP) v New Yorku prikazana retrospektiva njegovih fotografskih del.

This slideshow requires JavaScript.

Photo Copyrights: Hiroshi Hamaya

SD_003c

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s