MUNDOlogia

MUNDOlogia  je tradicionalni festival reportaže in popotniške fotografije v Freiburgu, ki je koncipiran kot tridnevni vikend dogodek v začetku februarja,  gosti pa ga Konzerthaus Freiburg. Obravnava tudi druga vprašanja, ki se tičejo poročil, fotografij in potovanj. Organizirane so tudi delavnice in seminarji na temo popotniške in reportažne fotografije ter street-photography.

Muundologia_Logo-4263

Prvi festival je potekal 24. in 25. januarja 2004 v Mansion Seeparku v Freiburgu in obiskalo ga je preko 3000 obiskovalcev. Festival  je zasnoval Tobias Hauser leta 2003 in ga je nato od leta 2005 organiziral v sodelovanju z Davidom Hettichem, ki je bil od leta 2004 v vlogi svetovalca organizatorja. Ime MUNDOlogia prihaja iz španščine in pomeni svetovno znanje. Od leta 2013 je National Geographic tudi medijski partner MUNDOlogie.

Burma-Andreas-Pröve

Burma-Andreas-Pröve

Ideja festivala je fotografski prikaz tem o naravi, na njem ponujajo predavanja, poročila in filme priznanih fotografov, novinarjev in znanih avanturistov. Od leta 2009 festival poteka  v koncertni dvorani v  Freiburgu. Od leta 2010 je na festivalskih dogodkih redno prisotnih več kot 20.000 obiskovalcev, kar ga postavlja za največji dokumentarni festival v Evropi.

MUNDOLOGIA_Konzerthaus_Boehmesaal

Leta 2015 je bilo na festivalskih predavanjih prisotnih skoraj 35.000 obiskovalcev. Poleg predavanj je vikend organiziran tudi za predstavitev fotografije, fotografske opreme, bivanja na prostem in potovanj. Fotografske razstave predstavljajo pomembnejši del festivala.

Mundologija_02

Štirinajsti festival MUNDOlogia bo potekal od 3. do 5. februarja 2017 z geslom “Želja narave”. Otvoritev festivala bo predavanje oz. poročilo: “Living Planet” , ki ga je pripravil TRV voditelj Dirk STEFFENS.

Mundologia_(Freiburg)_jm30694

Photo Rights: MUNDOlogija

http://www.mundologia.de

 

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s