Gianstefano Fontana

Obrazi z zgodbami

Gianstefano Fontana Vaprio je zelo nadarjen portretni fotograf iz Caravaggia v Italiji. Bil je ustanovitelj plesne šole in trenutno deluje kot umetniški vodja te umetniške ustanove. Poleg tega pa je pokazal močan interes za fotografsko umetnost in v zadnjih nekaj letih posvetil veliko svojega časa in energije tej dejavnosti.

G-Fontana-1

Fontana redno objavlja svoja fotografska dela na nekaterih spletnih portalih, tudi na 500px. Njegov portfelj ima privlačno moč, tako da nemudoma pritegne vaše zanimanje in poglede. Njegov fotografski slog ima zanimiv umetniško epski preobrat, ki fotografijam daje hipnotičen izraz, ki postaja skoraj nadrealističen.

G-Fontana-10
Vedno je prijetno srečati fotografa, ki rad deli svoje fotografske izkušnje in ljubezen do fotografije z drugimi. Vsakdo ima sicer drugačen razlog in motiv, ki ga žene pri fotografski ustvarjalnosti. Fontana je zagotovo edinstveno darilo fotografiji saj ustvarja izjemno privlačne in dovršene fotografske portrete. Vsak od njegovih portretov nas posrka v sanjsko stanje duha in nam pripoveduje zgodbe o veselju, izkušnjah, trpljenju in ljubezni ljudi, ki jih portretira.

G-Fontana-4
Fontana ima tudi kratek a zanimiv virtualni intervju o njegovi fotografiji na spletni strani niftyshutter.com, kjer lahko izvemo, kako ustvarja svoje izjemne fotografije. Ta intervju povzemamo spodaj:

GianStefano Fontana
NiftyShutter – Spregovorimo najprej o vaši fotografski opremi.
Gianstefano Fontana – Nikon D7100 in D800, 24/75 f 2.8 – 55/300 f 3.5-5.6 – 50 F1.8
NS – Kakšen je vaš post proces obdelave fotografij in katera orodja uporabljate? Ali porabite veliko časa s tem procesom?
GF – Za večino obdelav uporabljam Photoshop cc. Čas, ki ga porabim za posamezno fotografijo je odvisen od same slike. Včasih je to le nekaj minut, včasih več ur. Obstajajo fotografije, ki jih skušam predelati na različne načine, če z njimi nisem zadovoljen (in to skoraj nikoli nisem).
NS – Kako najdete in izbirate vaše portretirance?
GF – Obožujem močne karakterje. Ne iščem lepih ljudi, ampak zanime z veliko karakterja.
NS – Kako in kdaj ste odkrili svojo strast do fotografije?
GF – Strast do umetnosti me je privedla do nove oblike izražanja. Fotografija mi omogoča, da izrazim resničnost, mojo realnost.

Gianstefano Fontana-9
NS – Čeprav ste se osredotočili predvsem na portretiranje, kakšno fotografijo še cenite? Ali nam lahko naštejete nekatere od vaših najljubših fotografov?
GF – To je lahko zelo predvidljiv odgovor, vendar poznavanje velikih mojstrov fotografije, kot so Bresson, Bullock, Erwitt in Salgado, je bistvenega pomena za tiste, ki se podajajo v svet fotografije. Na mojo fotografijo sta vplivala tudi velika slikarska mojstra kot sta Rembrandt in Caravaggio.
NS – Kaj vas navdihuje, da fotografirate?
GF – To je potreba. Ne najdem druge besede, za to razlago.

Gianstefano Fontana-7
NS – Ali imate določeno potrebo ali sporočilo, ki bi radi posredovali skozi vaše fotografije?
GF – želim le izraziti čustva. V vsakem nasmehu ali gubah je življenje in zgodba, ki jo je vredno povedati.
NS – Kaj je najboljša stvar (smešna, navdihujoča, motivacijska ali čustvena), ki se vam je kdaj zgodila pri fotografiranju?
GF – Na svojih potovanjih sem srečal veliko zanimivih ljudi in skupaj z njimi sem preživel veliko smešnih trenutkov in včasih tudi zelo ganljivih. Na primer, ob mojem zadnjem potovanju na sever Laosa me je starec povabil v svojo hišo. Nič ni imel za ponuditi razen nekaj kuhanih perutničk. Moj obisk v njegovem domu mu je bil v čast in je bilo zelo pomembno, da sem ponudbo sprejel. Jezikovne ovire med nama so izginile in vse, kar je bilo pomembno, je bilo njegovo zadovoljstvo ob tem, da mi je pokazal svoje življenje s pomočjo kretenj in pogledov.

Gianstefano Fontana-3
NS – Tehnologija se nenehno spreminja, kar pomeni vedno nove pripomočke in igrače. Kateri fotoaparat ali druga oprema vas mika, da bi ga radi dobili svoje roke?
GF – Mislim, da ko imate enkrat dober fotoaparat, ne potrebujete nič drugega razen vaše sposobnosti in strast do fotografije. Fotoaparat je le orodje, tisti, ki ga uporablja je veliko bolj pomemben.

Vir: http://www.niftyshutter.com/storytelling-faces-by-gianstefano-fontana

G-Fontana-16

Copy Rights:

Fotografije: Gianstefano Fontana

Photos: Gianstefano Fontana

Če si želite ogledati fotografska dela Gianstefana Fontane, ga lahko obiščete in mu sledite na:
Facebook
500px
Instagram

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s