Roberto Valenzuela

Roberto Valenzuela – Canonov raziskovalec svetlobe

Roberto Valenzuela se že več kot desetletje posveča umetnosti poročne fotografije in postal je mojster te obrti. Domuje na Beverly Hillsu v Kaliforniji, vendar rad potuje in je pripravljen fotografirati katero koli poroko kjer koli na svetu.

Roberto Valenzuela

Njegov stil: Na kratko lahko opišemo njegov stil fotografije s tremi besedami: brezčasen, romantičen in eleganten. Poročnim parom želi dati najlepše umetniške fotografije na poroki, ki opisujejo doživetje zabave, svetlobe in s svojim delom ne prekinja potek poročne slovesnosti. Običajno se omeji le na 20 porok na leto, da bi zagotovil kakovost svojih fotografij, osredotočenost na detajle in posameznih zahtev strank.

RobertoValenzuela_Image4

Roberto Valenzuela je Canonov fotograf – tako imenovani raziskovalec svetlobe. Bil je tri krat njihov mednarodna prvak in je med vrstniki priznan kot eden od desetih najbolj vplivnih fotografov in predavateljev na svetu. S poročnimi fotografijami si je prislužil več kot 100 mednarodnih nagrad. Roberto je bil imenovan med Top 50 poročnih fotografov na svetu (po oceni Junebug Weddings) in je že vrsto let na ekskluzivni “Platinum listi” izbora fotografov po oceni revije Wedding Style. Roberto objavlja svoje članke predvsem s področja poročne fotografije kot strokovnjak v publikacijah kot so Cosmopolitan Bride, Rangefinder magazine in Professional Photographers of America Magazine.

Roberto_Valenzuela_10

Njegova prva knjiga Picture Perfect Practice je postala najbolje prodajana poročna knjiga oz. fotografski priročnik po prodajnih rezultatih na Amazonu. Knjiga se prodaja po vsem svetu in je bila prevedena v več jezikov. Njegova nova knjiga Picture Perfect Posing pa je podrla rekord prodaje knjig v zgodovini njegove založbe v obdobju 27-tih let. Obe knjigi Roberta Valenzuele sta bili prevedeni v kitajski, indonezijski, španski, nemški, portugalski jezik, načrtuje pa še več prevodov v prihodnje.

Valenzuela-1

Roberto je tudi mednarodni sodnikin na fotografskih tekmovanjih v Evropi, Mehiki, Južni in Severni Ameriki, pri čemer je najbolj opazna njegova vloga na tekmovanju portretne fotografije (WPPI). Tekmovanje poteka v Las Vegasu, Nevada.

roberto-valenzuela-junebug-weddings

Poleg sveta fotografije Roberto ljubi tudi helikopter, ki ga zna upravljati, saj je pilot helikopterja, je tudi klasični kitarist, ter namizni tenisač fanatik. Je tudi velik gurman in ljubitelj rdečega vina ter pikantnih sirov.

Valenzuela-2-up
Njegovo življenje pred fotografijo je bilo 10 let posvečeno igranju kitare, saj je služboval kot koncertni klasični kitarist. Sedaj uporablja preostanek teh fino uglašenih spretnosti, da očara svoje obiskovalce ali kadar je potrebno pri fotografiranju sprostiti ozračje. Kljub temu pravi, da je še vedno nervozen pred vsakim fotografiranjem.

Roberto Valenzuela-2

http://www.robertovalenzuela.com

_________________________

Copy Rights

Fotografije: © Roberto Valenzuela

Photo: © Roberto Valenzuela

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s