Klaus Polkowski

Klaus Polkowski se je rodil v Bad Säckingenu leta 1965 in s fotografijo se je pričel ukvarjati že pri starosti 12 let. Od leta 1987 do 1992 je živel in delal v Berlinu in v tem času se je sam naučil umetnosti fotografije. Do leta 1987 je Polkowskega fotoaparat vedno spremljal na njegovih potovanjih po Avstraliji, Aziji, Afriki, ZDA, delah Južne Amerike in Južnem Pacifiku.

KLAUS_POLKOWSKI_12_byfelixgroteloh

Klaus Polkowski – avtoportret

Leto kasneje je Klaus Polkowski odkril črno-belo fotografijo, ki je od tedaj dalje postala značilna oblika njegove fotografske umetnosti. Leta 1988 je Polkowski srečal britanskega fotografa Garyja Woodsa, ki je delal na projektu o Materi Terezi v Indiji. Woods je Polkowskega povabil k svojemu delu, in kasneje se je to delo razvilo tudi v črno-bele dokumentarec o indijski kliniki za neozdravljivo bolne. Nekatere najbolj impresivne fotografije Klausa Polkowskega so kasneje postale tudi del Woodsove knjige o materi Terezi – “Življenje v slikah.”

1995-Indien-Jaislamer-034

Klaus Polkowski je imel številne samostojne razstave svojih fotografij, med drugimi v Freiburgu, Frankfurtu, Wiesbadnu, Berlinu, New Yorku, New Delhiju, St. Moritzu in Palmi de Mallorci. Od leta 1992 živi v Freiburgu kot fotografski umetnik s poudarkom na portretni in popotniški fotografiji.

This slideshow requires JavaScript.

_____________________________
Fotografije: © Klaus Polkowski
Photo Credit: © Klaus Polkowski

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s