Lucy Hilmer

Lucy Hilmer se fotografira gola na svoj rojstni dan že več kot 40 let

10

Lucy Hilmer je fotografinja, ki je začela fotografirati gole avtoportrete vsako leto prav na svoj rojstni dan in to počne že več  kot 40 let. Fotografira se le v spodnjih hlačkah, nogavicah in čevljih. V dejstvu, da se slika gola, kot sama pravi, vidi kljubovanje predpisanim normam lepote, ki se vsiljujejo ženskemu telesu. Kako je biti ženska z vitko postavo in klasično privlačnimi značilnostmi ženskega telesa, si je zadala, da bo ugotovila s temi slikami, ne pa s sprejemanjem drugih opredelitev.

7

Na prvi pogled se zdi neproduktivno ali brez intuicije odstraniti naša oblačila, da bi na novo opredelili, kako nas drugi zaznavajo. Če stojimo skoraj goli pred kamero v razmeroma nevtralni drži in smo “lepi”, je zelo velika verjetnost, da bo tudi fotografija lepa. Kljub temu pa za Lucy Hilmer ni bistveno, kako jo drugi dojemajo, zanjo je pomembno, kako se dojema sama. Osebno čuti, da izgleda lepo bodisi v času nosečnosti bodisi v kasnejših letih, ali kateremkoli obdobju, saj se ne glede na posamezna obdobja počuti udobno v svoji koži.

9

Portreti so dobro sestavljeni in ustvarjalni. Na enem od njih Lucy Hilmer z roko posnema obliko velikega posušenega drevesa poleg nje. Na drugem, ki je precej dinamične kompozicije, gola pozira poleg svojega moža, ki je prav tako gol in obrnjen z obrazom proti njej, hkrati pa je tudi epske narave, saj stojita pred visokimi drevesi v ozadju.

8

3

5

6

2

1

____________________________________
© Copyright

Fotografije: Lucy Hilmer

Photo Credit: Lucy Hilmer

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s