Znamenje časa

Andres Serrano – “Sign of the Times”

Serranov pristop oz. odnos do napisov na letakih brezdomcev je bil vedno enak. O tem pravi: “Jaz sem umetnik. In umetniki vidimo stvari na drugačen način. In ena od stvari, ki jih vidim, so napisi brezdomcev, ki jih kažejo ob prosjačenju. Sam sem kupil nekaj teh znakov, ker vidim vsak znak kot zgodbo. Obstaja veliko zgodb, bi jih bilo treba slišati. “Ali vam lahko ponudim 20 $ za vaš znak?” Ljudje so ponavadi navdušeni, da sodelujejo s svojimi znaki za majhen znesek, tudi če so videti, kot da imajo ti znaki dolgo zgodovino zmečkanega kartona.

Andres Serrano collects homeless people's signs

Serrano je zbiral kartonaste napise na sprehodih, ki jih je naredil nekajkrat tedensko po ulicah New Yorka, ter iskal napise brezdomcev, ki so ga ganili. Najmlajša oseba, ki jo je srečal v svojem tri mesečnem iskanju napisov, je bil šestnajstletni najstnik, ki je držal kartonasti znak z napisom: “Mama nam je rekla, da naj počakamo tukaj. To je bilo pred desetimi leti.”

maxresdefault

Serrano si je s tem pridobil nekakšen sloves dobrodelnega potepuha pri svojem delu in nekoč ga je nekaj brezdomcev poimenovalo kot “tipa, ki hodi naokoli in nakupuje znake.”

“Ironično je, da veliko ljudi ne vidi težav brezdomcev,” pojasnjuje Serrano. Njegovo delo »Sign of the Times« (Znamenje časa) je odziv na socialne krivice in tragedije, ki se dogajajo v družbi. Sam pravi: “To je pričevanje o brezdomcih, moških in ženskah, ki pohajkujejo po ulicah, v iskanju hrane in zavetja. Prav tako je kronika časa, v katerem živimo.”

sign14

maxresdefault (1)

sign2

sign6

____________________________

© Copyright

Fotografije: Andres Serrano

Photo Credit: Andres Serrano

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s