Kenneth Josephson

Kenneth Josephson se je rodil 1. julija 1932 v Detroitu, Michigan, ZDA, kjer se je tudi šolal. Leta 1953 ga je ameriška vojska poslala v Nemčijo na služenje vojaškega roka, tam pa se je tudi usposobil v foto-litografiji in zračni izvidniški fotografiji. Leta 1957 si je pridobil diplomo na  Rochester Institute of Technology iz lepih umetnosti. Tam je študiral pod mentorstvom Minorja Whitea.

Photographic Emulation Kenneth Josephson

Photographic Emulation Kenneth Josephson

Leta 1960 je pridobil magisterij na inštitutu za oblikovanje v Illinoisu. Med njegovim študijem sta nanj močno vplivala Aaron Siskindo in Harry Callahan.

Kenneth Josephson b. 1932

Josephsonova konceptualna fotografija eksperimentira z igrivo iluzijo, da bi raziskala in odgovorila na vprašanja tega medija. Josephson je 35 let poučeval na Art Institute of Chicago, kjer je redno predaval “Uvod v fotografijo”, ki ga je vedno navdihoval, da še naprej eksperimentiral v tem mediju. V svoji najbolj znani fotografiji New York State (1970), Josephson slika svojo iztegnjeno roko, ki drži fotografijo ladje nad obzorjem oceana. À la René Magritte “Ceci n’est pas une pipe” (Izdajstvo podob, 1928-1929), ta slika je opomin, da ne glede na to, kako realno se lahko pojavi dvodimenzionalna slika, le-ta še vedno zgolj iluzija.

Kenneth Josephson-Wyoming 1971

Kenneth Josephson-Wyoming 1971

Kenneth Josephson: Indiana, 1972. Ameriški umetnik je strogo v okviru medija iskal tiste poglede, s katerimi se relativizira verodostojnost in mimetična moč fotografskega pričevanja. Pri tem posnetku gre za optično prevaro, ki jo generira sam medij. Svetle in temne lise niso posledica direktne svetlobe, ampak vremenskih pojavov.

kenneth-josephson

Photographic Emulation Kenneth Josephson

____________________________

© Copyright

Fotografije:  Kenneth Josephson

Photo Credit:  Kenneth Josephson

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s